Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι γύπες του ΕΚΠΑΖ της Αίγινας θα γίνουν αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου Θεσσαλονίκης!

Σχόλιο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Το μαρτύριο του Γιάννη Πουλόπουλου και το ξήλωμα του ΕΚΠΑΖ της Αίγινας!

gypesΤο "Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων" (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.), που εδρεύει στην Αίγινα, αποτελεί μια θλιβερή ιστορία, όπως τόσες και τόσες άλλες στην Ελλάδα. Το Κέντρο, στην υπηρεσία του οποίου είχε δοθεί ψυχή τε και σώματι ο ιδρυτής του Γιάννης Πουλόπουλος, μπήκε προ ετών στο στόχαστρο μιας ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι ήταν αρχικώς μέλη της διοίκησης του ΕΚΠΑΖ και συνεργάτες του Γιάννη Πουλόπουλου, με αποτέλεσμα σήμερα το Κέντρο να διαλύεται σιγά σιγά εις τα εξ ων συνετέθη μετά από τις καταγγελίες των τελευταίων εις βάρος του Γιάννη Πουλόπουλου για πλημμελή λειτουργία, χρέη και κακοδιαχείριση.

https://www.ribandsea.com/face/2112-giannis-poulopoulos-protergatis-kai-ithynon-nous-tou-ellinikoy-kentrou-perithalpsis-agrion-zoon.html

https://www.ribandsea.com/face/4033-pos-to-episimo-kratos-katastrefei-mia-polyxroni-kai-ethelontiki-drasi-thysiazontas-kai-spaniotata-kai-prostatevomena-agria-zoa.html

https://www.ribandsea.com/face/3893-pote-tha-teleiosei-to-drama-tou-ekpaz-kai-tou-gianni-poulopoulou.html

https://www.ribandsea.com/face/3670-o-xristos-ksanastavronetai-sto-prosopo-tou-gianni-poulopoulou.html

https://www.ribandsea.com/waves/3687-apantisi-gianni-poulopoulou-stis-kakoitheies-ton-k-k-akrivou-kai-matziava.html

Η κυρία Μαρία Γανωτή, από την οποία ζήτησα να μου πει και τη δική της άποψη για όσα καταγγέλει εις βάρος της ο Γιάννης Πουλόπουλος, αρνήθηκε να μιλήσει.

Και ενώ αυτή η θλιβερή ιστορία τρέχει πια στα δικαστήρια, με μηνύσεις και αγωγές ένθεν κακείθεν, προσφάτως διάβασα το άρθρο που ακολουθεί και σύμφωνα με το οποίο τέσσερις γύπες θα μεταφερθούν από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. της Αίγινας στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης! Πουλιά τα οποία, υποτίθεται, θα θεραπεύονταν από τα τραύματά τους και θα επέστρεφαν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, από 1ης Μαρτίου θα τέρπουν το φιλοθεάμον κοινό του ζωολογικού κήπου της συμπρωτεύουσας!

Και προκύπτουν, ευλόγως, τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Ποιος πήρε την απόφαση και την ευθύνη για τη μεταφορά των γυπών στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης;
2. Διαθέτει ο ζωολογικός κήπος της Θεσσαλονίκης τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει αυτούς τους γύπες;
3. Ποια θα είναι η τύχη των υπολοίπων άγριων πτηνών που φιλοξενούνται στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. της Αίγινας;
 
Διαβάστε τι αναφέρει ο συντάκτης του σχετικού άρθρου της ιστοσελίδας VORIA.GR

Στη Θεσσαλονίκη θα βρουν νέο σπίτι τέσσερις γύπες από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), στην Αίγινα, το οποίο έχει κλείσει.

Τα μεγαλόσωμα πουλιά, με το κοφτερό τους ράμφος και τα εξαιρετικά μεγάλα και πλατιά φτερά θα φιλοξενηθούν από τις αρχές Μαρτίου στον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης.

Ήδη, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει επισκευάσει το κλουβί στο οποίο πρόκειται να μεταφερθούν οι τέσσερις γύπες, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της τροφής τους.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, το προηγούμενο διάστημα η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος ήρθε σε επαφή με τον δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς των πτηνών στο Ζωολογικό Κήπο.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη ξεκινήσει παρεμβάσεις στον χώρο του Ζωολογικού Κήπου προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, έχουν επισκευαστεί οι περιφράξεις, τα δάπεδα και οι γέφυρες που βρίσκονται στο χώρο.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν προχωρήσει στην αποψίλωση δέντρων τα οποία είχαν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται με ειδική διαδικασία να αφαιρεθεί η άλγη από τις λίμνες με τις πάπιες που βρίσκονται κοντά στην είσοδο του Ζωολογικού Κήπου.

Εκτός από τις αλλαγές στο χώρο, σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κτηνιατρείο στο χώρο, για όσες ανάγκες παρουσιάζονται για τα ζώα που φιλοξενούνται στον Ζωολογικό Κήπο.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/spiti-ston-zoologiko-kipo-thessalonikis-tha-vroun-4-gipes-apo-tin-egina?fbclid=IwAR2k-hxhPj9PJqLd9iMuy_l2WAg6zWEFbXjkfn58Uf7wtFxSg0H0kvx_-UY

Υ.Γ. Η ιστορία αυτή θα έχει, όπως όλα δείχνουν, πολύ δρόμο ακόμη, ενώ γνωστός δικηγόρος των Αθηνών και πρώην πολιτευτής μεγάλου κόμματος, δεν τήρησε την υπόσχεσή του ότι θα βοηθούσε αφιλοκερδώς τον Γιάννη Πουλόπουλο στη δικαστική του διαμάχη με τους πρώην συνεργάτες του. Ζητάει λοιπόν τώρα 1.200 ευρώ, ποσό που επιβάλλει, όπως ισχυρίζεται, το Ταμείο των δικηγόρων! Να σημειωθεί ότι ο ίδιος δικηγόρος, μετά από παράκληση της κόρης του, επίσης δικηγόρου, μου είχε τηλεφωνήσει προ μηνών και είχε ενδιαφερθεί να αναλάβει αφιλοκερδώς την υπόθεση!