Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Προλαβαίνουμε ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης να περιλάβει την ΕΝΙΑΙΑ Αποτύπωση του Δημοσίου;

Του Διονύση Ρηγόπουλου, Ph. D.

rigopoulosdionysisΣυζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή η Κωδικοποίηση της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ειδικά κεφάλαια για τα Ανοικτά Δεδομένα και την Ψηφιακή Διαφάνεια. Περιλαμβάνει την «ολοκληρωμένη ρύθμιση όλων των θεμάτων που άπτονται της ψηφιακής διακυβέρνησης και ιδίως εκείνων που σχετίζονται με τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) από τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις ανάγκες της λειτουργίας τους» (Άρθρο 1). Το «Άρθρο 81 - Ανάρτηση οργανογράμματος και στοιχείων υπηρετούντων» αναπαράγει αυτολεξεί το Άρθρο 8 του Ν. 3861/2010 της Διαύγειας.

Είχα μιλήσει τον Οκτώβριο του 2019 με τον Διονύση Ρηγόπουλο https://www.ribandsea.com/face/4203-dionysis-rigopoulos-to-aparaitito-proto-vima-gia-to-psifiako-kratos.html, τον άνθρωπο που όσο κανένας άλλος έχει ασχοληθεί με την κωδικοποίηση της ψηφιακής διακυβέρνησης, και διαβάζοντας προσφάτως το άρθρο του στο economia.gr https://www.economia.gr/gr/journal2/blog/post?journal_blog_category_id=22&journal_blog_post_id=3154 επικοινώνησα μαζί του, εν όψει μάλιστα της επικείμενης ψήφισης του επίμαχου Κώδικα στη Βουλή.

callforactionwriteEmailΠαράκληση του Διονύση Ρηγόπουλου, αλλά και δική μου, είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, να διαδώσουν στα blogs, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο αυτής της συνομιλίας μας, να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους των μ.μ.ε. και τους βουλευτές, στέλνοντας μηνύματα στις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις, προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση του Οργανισμού Ανοικτών Τεχνολογιών και της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος ώστε να συμπεριληφθεί στην κωδικοποίηση της ψηφιακής διακυβέρνησης την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2020.