Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Κίμωλός μου, παράδεισός μου"! Από ψηλά αυτό της ταιριάζει καλύτερα!

Χειριστής Drone - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kimolosΔεν μπορεί ο επισκέπτης να πάει στη Μήλο και να μη μπει στον πειρασμό να περάσει απέναντι. Στην Κίμωλο. Είκοσι λεπτά απόσταση με την "παντόφλα", από τα Πολλώνια, λιγότερο από μια ώρα με το πλοίο από τον Αδάμαντα.

Όσο με αφορά ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχω κουρνιάσει στη ζεστή αγκαλιά αυτού του νησιού με τους φιλόξενους κατοίκους που σπαταλούν την "καλημέρα" όπως ακριβώς ο Θεός σπαταλά τις ακτίνες του ήλιου για να φωτίσει και να ζεστάνει τη γη.

goupaΤα τελευταία δύο πάντως χρόνια ταξίδευσα συνολικώς τέσσερις φορές μέχρι την Κίμωλο. Σε μία από αυτές τις επισκέψεις συμπαραστάθηκα στην αποστολή αγάπης του "Ναυτίλου" http://www.ribandsea.com/travels/2633-apostoli-stagona-agapis-tou-naftilou-stin-kimolo.html στις άλλες πήγα επειδή απέκτησα φίλους και συνάντησα παλιούς συμμαθητές, και όχι μόνο επειδή το νησί είναι πανέμορφο http://www.ribandsea.com/travels/2617-kimolos-lefki-kimolia-se-fonto-galazio.html

prassaΚαθώς έχω βιντεοσκοπήσει από το ύψος των ματιών μου κάθε σχεδόν νησί του Αιγαίου, αποφάσισα να τα βιντεοσκοπώ στο μέλλον από τον... ουρανό. Αυτό έκανα λοιπόν και στην Κίμωλο αυτή τη φορά. Και αν η φράση "Κίμωλός μου, παράδεισός μου", που στολίζει κάποιο τοίχο του Χωριού, είναι πέρα ως πέρα αληθινή, αυτή παίρνει τις πραγματικές της διαστάσεις όταν βλέπει κανείς το νησί από ψηλά.

Απολαύστε το...

Ευχαριστούμε και πάλι την εταιρεία "ΖΑΝΤΕ FERRIES" που μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε στην Κίμωλο.